Hvad gør jeg ved stenslag?

Hvad gør jeg ved stenslag? At håndtere stenslag på bilens forrude er en vigtig del af at vedligeholde din bil og sikre at din forrude fungerer korrekt i tilfælde af en kollision.

Hvad er et stenslag?

Stenslag er små revner i forruden, som oftest sker, når små sten eller andet løst på vejen rammer forruden. Selvom de kan se små ud, er det vigtigt at håndtere dem korrekt for at forhindre yderligere skade.

Vurder stenslaget

  1. Størrelse og placering: Tjek, hvor stort stenslaget er. Hvis det er større end en tokrone, kræver det at du handler hurtigt. Placeringen er også vigtig – hvis det er i førerens synsfelt, kan det være en sikkerhedsrisiko.
  2. Rengøring: Brug en blød klud med rent vand til at rense området omkring stenslaget. Det er vigtigt at fjerne snavs og småsten, som kan forårsage yderligere skader.

Undgå yderligere skade

  1. Klar tape: Du kan købe klar tape i diverse butikker. Tape kan hjælpe med at holde snavs og vand ude af stenslaget. Det udleveres også gratis i alle Bilglasgruppens Afdelinger og desuden får du får det automatisk med hjem, når du får repareret stenslag eller skiftet rude hos Bilglasgruppen.
  2. Kør forsigtigt: Undgå store bump og huller i vejen. Hårde stød kan forværre stenslaget.
  3. Undgå temperatur forskelle: Store temperaturændringer kan få glasset til at udvide og trække sig sammen, hvilket kan gøre stenslaget større. Parkér, hvis muligt, i områder med skygge eller indendørs. Undgå at sætte varmt luft op på en kold forrude med stenslag. 
  4. Beskyt mod vejret: Hold bilen dækket eller i en garage, hvis det er muligt, for at beskytte mod regn, sne og direkte sollys.

Hvad gør jeg ved stenslag?

  1. Vælg et anerkendt værksted: Find et værksted, der er specialiseret i reparation af forruder. Det er altid en god idé at læse anmeldelser og sammenligne priser.
  2. Garanti: Vælg et værksted der giver dig garanti på en udført reparation. Bilglasgruppen Sjælland giver 5 års garanti.

Hvad gør jeg ved stenslag?

Tips

  • Undgå DIY reparationssæt: Selvom det kan friste at bruge et gør-det-selv reparationssæt, kan det være bedre at lade professionelle tage sig af det – især hvis du ikke er erfaren.
  • Forsikringsdækning: Tjek din bilforsikring. Nogle forsikringer dækker omkostningerne til reparation af stenslag. Bilglasgruppen Sjælland samarbejder med alle forsikringsselskaber. Læs også vores indlæg om forsikringsdækning her.

Kontakt os i dag på tlf. 61 71 33 55 for at høre mere, eller book og forespørg en tid direkte hos os her.

Se video af vores professionelle montør der reparerer et stenslag her:

Kontakt os

Ring på tlf. tlf. 61 71 33 55 eller book og forespørg tid her.

Indholdsfortegnelse

Værksted

Bilglasgruppen Sjælland
info@bilglasgruppen.dk

Baldershøj 36a
2635 Ishøj
Se rutevejledning i Google Maps

Åbningstider:
Mandag til Torsdag 7.30 – 16.00
Fredag 7.30 – 14.00

Skal jeg ringe til dig?
Vælg service*
Du kan også bestille tid eller få et tilbud
Husk vi samarbejder med alle forsikringsselskaber og du har altid frit værkstedsvalg!